Søg tilskud og funding til digitale projekter og iværksætteri

Den store guide til dig, der gerne vil søge tilskud hjem til dit næste online eventyr

I Danmark er vi så heldige, at der findes et væld af puljer og legater for iværksættere og virksomheder i SMV-segmentet, som gerne vil udbygge deres virksomhed med en eller flere digitale forretningsmodeller.

Her i artiklen har vi samlet lidt inspiration til dig, så du let kan få et overblik over, hvad du kan søge penge til. Hvornår du skal i gang med at søge – og hvem du skal søge penge hos.

Er du klar til at komme i gang? Så går vi ombord!

 

SMV:Digital

SMV:Digital er et program, der skal hjælpe danske virksomheder til at komme i gang med digitaliseringen og bruge de muligheder, der ligger heri. Programmet er startet via regeringens Strategi for Danmarks Digitale Vækst og deraf navnet: SMV:Digital.

Der er flere forskellige puljer i programmet, der starter op hvert år. Nogle puljer kan du søge, hvis du skal i gang med digitaliseringen af dit regnskab. Andre puljer er til dig, der gerne vil udvikle dine egne kompetencer indenfor fx markedsføring. Her kan du faktisk søge penge hjem til et undervisningsforløb hos en af os, der sidder her på kontoret ved Offbeat media. Du kan også søge penge hjem til ny teknologi som fx lagerstyring, udvikling af webshop, online platform eller en ny digital forretningsmodel

Din virksomhed kan søge op til 250.000. kr. på de største puljer. Men med penge følger der selvfølgelig forpligtelser og krav, som ansøgerne skal leve op til.

Her kan du se kravene til de forskellige puljer, der er tilbage i 2022.

Pulje med tilskud til rådgivning om digital sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse på 50.000 kr.

Denne pulje er tiltænkt virksomheder, der gerne vil have endnu mere fokus på IT sikkerhed og beskytte virksomheden bedst muligt om cyber-angreb. Du kan i denne omgang søge penge til rådgivning til fx behovsafdækning og løsningsforslag implementering af disse løsningsforslag.

Ansøgningskriterier:

 • Dansk CVR nummer
 • Mellem 2-249 medarbejdere
 • En omsætning på max 50 mio. euro om året
 • En beskrivelse af, hvilken certificering indenfor digital sikkerhed, som I gerne vil have

Du kan læse mere om puljen her.

 

Pulje med tilskud til investering i ny teknologi samt tilhørende rådgivning på op til 250.000 kr.

Denne pulje er speciel interessant for dig, som gerne vil i gang med udvikling af en webshop / e-commerce platform eller udbygge din nuværende forretning med en online market place. Du kan se et eksempel på en anden market place, som vi har lavet her.

Ansøgningskriterier:

 • Dansk CVR nummer
 • Mellem 3-249 medarbejdere
 • Minimum 2 mio. i omsætning det seneste regnskabsår – og et max på 50 mio.
 • Projektet skal også være med til at bidrage til jeres øgede vækst i fremtiden
 • Projektet skal også være forankret i ledelsen
 • Projektet skal have en teknologisk eller digital nyhedsværdi for jeres virksomhed

Du kan læse mere om puljen her.

 

Pulje med tilskud til rådgivning indenfor digital omstilling, e-handel eller automatisering på 100.000 kr.

Denne pulje åbner den 17. maj 2022, og det er til dig, der ejer en virksomhed, hvor I enten skal i gang med en webshop eller udbygge mere på den eksisterende webshop i form af automatisering eller udarbejdelsen af en omnichannel strategi. Det kan også være, at IoT (Internet of Things) og implementering af nye ERP systemer står for døren.

Du vil både kunne søge til klarlægning af jeres behov og muligheder eller til decideret rådgivning, hvor der skal laves implementering af nye projekter.

Der er 35 mio. i denne pulje, og det er først-til-mølle princippet, der gælder.

Ansøgningskriterier:

 • Dansk CVR nummer
 • Mellem 3-249 medarbejdere
 • Minimum 2 mio. i omsætning det seneste regnskabsår – og et max på 50 mio.
 • Projektet bidrager til at realisere virksomhedens vækstambitioner
 • Tilstrækkelig organisatorisk og økonomisk forankring af projektet
  Projektet har digital og teknologisk nyhedsværdi for den enkelte virksomhed

Du kan læse mere om puljen her.

 

Tilskud til privat rådgivning indenfor opstart af webshop og digitalisering på 25.000 kr.

Denne pulje åbner til august / september måned, og det er en pulje for dig, der gerne vil i gang med det næste skridt og måske udbygge din nuværende forretning med en webshop, digital abonnementsløsning, et moderne CRM system eller en optimering af din nuværende platform, så den konverterer endnu bedre i fremtiden.

Vi er personligt ret glade for denne pulje, fordi det er muligt at søge den uden, at du har et decideret projekt klar endnu. Derimod har du måske identificeret et området, hvor du har problemer men ikke løsningen. Og løsningen er så det, du kan søge et tilskud til at få klarlagt.

Ansøgningskriterier:

 • Dansk CVR nummer
 • Mellem 2-49 medarbejdere
 • En omsætning på maksimalt 50 mio. euro og/eller en balance på maksimum 43 mio. euroProjektet bidrager til at realisere virksomhedens vækstambitioner
 • Virksomhedsbeskrivelse
 • Virksomhedens vækstambitioner
 • Projektbeskrivelse og motivation for deltagelse
 • Ledelsesmæssig forankring og økonomisk råderum til at foretage efterfølgende investeringer
 • Projektet har digital og teknologisk nyhedsværdi for den enkelte virksomhed
 • Virksomhedens forventninger til rådgivningen

 

Vær opmærksom på, at du skal deltage i en workshop for at få tilskuddet på 25.000. kr. tildelt

Du kan læse mere om puljen her.

 

Der kommer løbende endnu flere puljer hos SMV:Digital, og vi sørger for at holde artiklen her opdateret løbende. Du kan også følge med på SMV:Digitals egen side her.

Hvilke andre puljer kan jeg søge?

Udover SMV:Digital findes der også en lang række andre programmer og fonde, du kan søge. Vi har valgt et par stykker ud her og knyttet en lille kommentar til, hvordan du kommer i gang.

 

Innobooster

Innobooster fonden kan du søge, hvis du er udkig efter medfinansiering til et nyt produkt eller en ny service – fx teknologidrevet service.

Du skal dog være opmærksom på, at din virksomhed skal gøre siden indenfor 1 af 3 følgende områder:

 • Grøn teknologiudvikling og innovation
 • Life Science, sundhed og velfærdsteknologi
 • Strategisk og udfordringsdrevet innovation indenfor nye teknologier

Du kan læse mere om innobooster her.

 

Vækstfonden

Via vækstfonden kan du også søge penge – men her er der tale om lån, bankgaranti eller kaution. Derved gælder der lidt nogle andre regler end hos de forrige puljer, da pengene over tid skal betales tilbage. Men mulighederne for finansiering er mange hos vækstfonden.

Du kan læse om de forskellige låntyper her.

 

Fonden for entreprenørskab

Herigennem kan du søge et mikrolegat, hvis du er studerende. Fonden for Entreprenørskab deler ca. 140 mikrolegater ud om året, og du kan se løbende ansøgningsfrister og ansøgningsskema her.

 

Erhvervshusenes fonde og tilskudspuljer

Hos de lokale erhvervshuse er der gode muligheder til at søge midler til blandt andet rådgivning og få hjælp til at finde lokale investorer.

Du kan besøge de 6 store erhvervshuse her:

 

Mindre legater

Udover de større puljer, hvor det kræver mere kapital og formentlig også krav om flere ansatte, så findes der også en række mindre legater, som du kan søge.

Her får du lige et par hints til nogle legater.

Dineros iværksætter legat uddeler 10.000. kr. 1 gang om året ➡️ https://dinero.dk/ivaerksaetterlegat/

Heyfunding Legatet – uddeler op til 10.000. kr. 4 gange om året ➡️ https://blog.heyfunding.dk/blog/heyfunding-legatet

Mikrolegatet – uddeler op til 25.000. kr. til personer uden CVR nummer, og 50.000. kr. til personer med CVR nummer ➡️ https://mikrolegat.ffe-ye.dk/

Alexander Foss’ Industrifond – uddeler ofte mellem 50.000.-100.000. kr. ➡️ https://www.danskindustri.dk/om-di/hvad-er-di/di-fonde/alexander-foss/ 

Offbeat Legatet – vi har lavet vores eget legat, der uddeles to gange om året til lokale iværksættere fra Herning og Holstebro kommune. Ansøgerne skal blot være under 25 år, og du kan læse mere om legatet og finde et ansøgningsskema her.

 

Hos Offbeat media har vi desuden stor erfaring i at rådgive og hjælpe med udarbejdelsen af en eventuel ansøgning, hvis du vil søge tilskud til rådgivning indenfor fx webshops, automatisering, abonnementsforretninger, markedsføring og CRM systemer.

Og vi vil selvfølgelig også gerne hjælpe dig med at komme i mål med både ansøgning og implementering af løsningen efterfølgende. Du skriver blot til mig på jane@offbeatmedia.dk – så hjælper jeg dig gerne godt i gang.

Jane Vennersdorf

Jane Vennersdorf

Digital konsulent