Skab vækst med video marketing – 7 grunde til hvorfor

Adam Mosseri, leder af Instagram, har sagt klart og tydeligt om videoer på de sociale medier, at de er: ”driving an immense amount of growth online for all major platforms”. Hvilket betyder, at videoer skaber en enorm vækst online på alle større platforme.

Så hvis din virksomhed skal vækste online, så er det ikke for sent at forsøge sig med videoindhold – men start med det samme!

Her får du 7 årsager til, hvorfor du skal bruge video-indhold i din digitale markedsføring.

HVORFOR LAVE VIDEO MARKETING?

1. Video får gennemsnitligt mere eksponering og engagement end noget andet indhold

Det skyldes, at video content typisk fungerer bedst på tværs af alle platforme, når det kommer til diverse mediers algoritmer. Videoer fanger brugernes opmærksomhed i længere tid og prioriteres derfor højere af diverse algoritmer.

Det forklarer også, hvorfor videoer (inklusiv reels og IGTVs) generer mere engagement end noget andet indhold på Instagram. Og på Twitter giver tweets med video content 10 gange mere engagement gennemsnitligt end ellers.

Video er altså det mest effektive format for brands til at levere engagerende og underholdende indhold til brugerne på sociale platforme.

 

2. Video som content vokser i popularitet på tværs af alle medier

Det er tydeligt, at brugerne elsker videoer. Undersøgelser lavet af HubSpot fra 2017 viste, at 54% af forbrugeren ønskede at se mere videoindhold fra deres yndlingsbrands.
Og siden da er brugernes ugentlige gennemsnit af seertid på videoer på tværs af alle online platforme steget til 6 timer og 48 minutter i 2019, hvilket var en stigning fra 2016 på 59%. Og udviklingen er kun fortsat positivt derfra, da flere platforme har implementeret video-content og nye apps som TikTok vinder frem.

 

3. Videoer har typisk længere levetid

Videoer får ikke kun mere engagement end andre formater – deres digitale levetid er også længere. Det betyder eksempelvis at en TikTok-video bliver på ”for you”-startsiden i flere uger, ja måneder efter at den først er blevet offentliggjort.

Det sker, da videoer typisk genererer flere interaktioner i form af delinger, likes og kommentarer og derfor holder sine gode placeringer på diverse platformes startsider.

 

4. Video kan genanvendes på tværs af flere platforme

Det kan være mere tidskrævende at producere video content sammenlignet med billeder. Men videoer kan også bruges på tværs af flere platforme og nå ud til flere samt forskellige målgrupper.

TikTok-videoer kan eksempelvis også bruges på Instagram Reels, da begge platform har samme 9:16-format. Det samme gælder videoer i 16:9-formatet, som både kan bruges på IGTV, Facebook og Youtube, hvor det er videoer i længere udgaver. Husk også at gemme lives som IGTV-videoer efterfølgende. Det samme gælder Instagram Stories, som også kan bruges som Pinterest Video Pins.

 

5. Det appellerer til Generation Z-publikummet

Generation Z er mere forbundet til internettet end nogen andre. Og de er vokset op med Youtube, som primære kanal til underholdning og uddannelse.

Undersøgelser udført af Google siger blandt andet at 50% af millennials og generation Z har sagt, at de ”ikke kunne leve” uden videoer i deres daglige liv.

Det siger også noget om, hvorfor TikTok især er vundet frem blandt generation Z.

 

6. Et mere personligt format

Mere end nogensinde før vil forbrugerne vide mere om de brands, de køber fra. Og der er videoformatet effektivt!

Kunden får ansigt på din virksomhed og din virksomhed ”personliggøres” og der skabes en dybere mere følelsesmæssig forbindelse for din kunde.

 

7. Et effektivt salgsværktøj

Se bare på live-udsendelser under Corona, som fik stor succes hos flere virksomheder, som sidenhen også har implementeres det i deres salgs- og marketingstrategi. 

Hvis et billede kan sige mere end tusind ord, så kan en video sige mindst en million!

 Videoer giver dig mulighed for at fremvise dit produkt på en dynamisk måde og med en kontekst, der er næsten umulig at opnå gennem et enkelt billede.

Og med en video kan du virkelig komme til at skille dig ud fra mængden og nå ud til et bredere publikum, da video stadig deles sjældnere end statiske billedopslag.

Der er ikke noget bedre tidspunkt at komme i gang med at dele video content end nu!

Og en videoindholdsstrategi behøver ikke at være dyr og besværlige. De forskellige platforme som især Instagram og TikTok har gjort det rigtig nemt at dele videoer både under idégenerering og redigeringen af videoer. Du kan nu redigere din video, imens du lægger den op direkte inde på diverse SoMe-apps.

 Som tidligere nævnt stjæl, stjæl, stjæl… Du må gerne bruge andres idéer i din video og bruge andres trending musik eller lydklip i din video. 

Rigtig god fornøjelse med din fremtidige video content-strategi!

 

Jane Vennersdorf

Jane Vennersdorf

Digital konsulent