Sælg jeres viden via online kurser

Online kursus platforme er blevet en populær måde at lære på, da de giver brugerne mulighed for at lære på egen hånd og i deres eget tempo. Der er mange forskellige platforme tilgængelige, men her vil jeg dykke ned i en løsning, som vi har implementeret en del gange nu – både den lille iværksætter, der er startet op første gang og til store projekter, hvor mange mennesker skal kunne lægge separate kurser op på samme platform fra forskellige steder i verden på forskellige sprog. 

Så her sætter kun fantasien grænser for de features, der er til rådighed! 

Vi bygger de fleste af vores systmer i WordPress med Divi, WooCommerce og LearnDash, og om lidt kan du læse fordele og ulemper ved denne platform.  

Men først…… hvad koster det så? Den tager jeg lige fat i med det samme, så du rent faktisk kan koncentrere dig om at læse resten af artiklen. For ovenstående lyder dyrt – og det er det også for de fleste, hvis man lige starter ud med at have X antal sprog og mange ekstra funktioner.

Men hvis det blot er en standardløsning med mulighed for at betale enten for et kursus eller som abonnement, og vi laver alt det visuelle og bygger selve siden op med handelsbetingelser og indløsningsaftale, så starter prisen ved 20.000.-25.000. kr. + moms som en engangsbetaling eller ratebetaling (det vil sige INGEN månedlig leje af en platform).

Hvis du så derefter påregner 2.000-3.000. kr. om året til faste udgifter for en mindre platform med nogle hundrede brugere pr. måned, er du godt i gang. 

Og nu skal vi i gang med at tale om, hvad kan disse softwares – og hvad kan de, når vi sætter dem sammen:

Softwareløsning til online kurser

Fordele ved en online kursus platform bygget i WordPress:

WordPress er en open source content management system (CMS), der gør det nemt at oprette og administrere en hjemmeside. Det er en af de mest populære platforme til oprettelse af blogs, virksomhedswebsteder og e-handelswebsteder. Faktisk er WordPress ubetinget det mest benyttede CMS system i verden. Over 63 % af af hjemmesider i verden, der er bygget i CMS systemer er bygget i WordPress. (Tal fra 2023)

  • Brugervenlighed: WordPress er et meget brugervenligt content management system (CMS), så det er nemt at oprette og administrere kurser.
  • Skalerbarhed: WordPress er en åben kildekode-platform, der er meget skalerbar, så det er nemt at opgradere og tilføje nye funktioner.
  • Økonomisk: Da WordPress er en åben kildekode-platform, er det gratis at downloade og bruge, hvilket gør det til et økonomisk alternativ til andre online kursus platforme.

Fordele ved at bruge Divi som tema:

Divi fra Elegant Themes er en page builder-plugin, der gør det nemt at oprette og tilpasse professionelle, tilpassede webdesigns. Divi gør det muligt for dig at oprette dit eget unikke design uden at skulle have avancerede tekniske færdigheder eller kodeerfaring.

Med Divi kan du trække og slippe elementer på siden, oprette dine egne layout og bruge en række forudbyggede moduler til at oprette alt fra enkle kontaktsider til avancerede salgssider. Divi tilbyder også en visuel editor, der gør det nemt at se ændringerne i realtid, mens du arbejder på siden.

Divi er en alsidig platform, der kan bruges til at oprette en bred vifte af websteder, herunder personlige blogs, virksomhedswebsteder, porteføljesider, webshops og online kurser.

Hvis du køber en hjemmeside via Think Next er en livstidslicens til Divi med i prisen på siden.

  • Tilpasningsmuligheder: Divi tilbyder en drag-and-drop-builder, der gør det nemt at oprette og tilpasse kursusindhold.
  • Responsiv design: Divi har et responsivt design, så kurserne ser godt ud på både computere og mobile enheder.

Jeg har fundet en kort videointro til dig om Divi, som du kan se her. 

Fordele ved at bruge WooCommerce som e-handelsplatform:

WooCommerce er en open source e-handelsplatform, der er bygget til WordPress. Det gør det nemt at oprette og administrere en online butik med funktioner som produktadministration, betalingsintegrationer og shipping- og faktureringsindstillinger.

  • Integreret betaling: WooCommerce giver dig mulighed for at oprette betalte kurser, da den er integreret med en række betalingsgateways, herunder PayPal og Stripe.
  • Kontrol over indholdsstyring: WooCommerce giver dig fuld kontrol over indholdsstyring og -præsentation, så du kan sælge dine kurser på en måde, der passer til dit brand.

Herunder kan du se en kort introvideo til WooCommerce og se hvilke muligheder, der gemmer sig i systemet.

 

Fordele ved at bruge LearnDash som læringsstyring system (LMS):

LearnDash er et stærkt værktøj til oprettelse og administration af online kurser, der tilbyder en intuitiv brugergrænseflade, avancerede funktioner og integrering med andre platforme, herunder WordPress og WooCommerce. Med LearnDash kan instruktører nemt oprette, administrere og vedligeholde kurser, herunder opdatering af indhold, tilføjelse af quizzer og andre interaktive elementer. Instruktører har også mulighed for at følge med i elevernes fremskridt og få adgang til rapporter om kursusaktiviteter og kursusresultater.

LearnDash tilbyder omfattende kundestøtte, herunder dokumentation, videoer og en aktiv brugergruppe, der kan hjælpe med at besvare spørgsmål og løse problemer.

  • Avancerede LMS-funktioner: LearnDash tilbyder avancerede LMS-funktioner, herunder fremskrivning, quizzer, certifikater og meget mere.
  • Brugervenlighed: LearnDash er nem at bruge for både instruktører og elever, da det har en intuitiv brugergrænseflade.

Den store ulempe ved valg af dette softwarevalg er, at det lige er de færreste, der sætter sig ned og får de 4 systemer til at tale sammen, hvis man ikke førhen har arbejdet en del med fx WordPress og Divi.

Derfor koster opsætningen også lidt, men kontra for 5-10 år siden, hvor en lignende platform enten skulle kodes fra bunden eller, at man har lejet sig ind på lignende platforme for et månedligt beløb, så er WordPress, Divi, Woocommerce og Learndash en platform med plads til kreativitet, customization og en lav “entrépris”.

En effektiv indtjeningsstrategi for både små og store virksomheder

Online kurser kan være en effektiv del af en indtjeningsstrategi – både for dig, der lige starter op eller for jer, der fx har en større etableret virksomhed.

Et kursus online giver mulighed for at nå et bredt publikum og skalere virksomheden uden de samme omkostninger og begrænsninger, som traditionelle undervisningsformer har. Her er nogle eksempler på, hvad man kan sælge via et online kursus:

1. Faglig viden: Du kan sælge faglig viden inden for et bestemt område, fx fitnesstræning, investeringstips eller anden vidensdeling indenfor dit område.

2. Færdigheder: Du kan undervise i en bestemt færdighed fx fotografering, skrivning, videoredigering eller musikproduktion.

3. Personlig udvikling: Du kan undervise i personlig udvikling, fx stresshåndtering, selvudvikling, motivation eller livsstilsændringer.

4. Fritidsinteresser: Du kan undervise i en fritidsinteresse, fx madlavning, træning, tegning eller sproglæring.

5. Forretningsudvikling: Du kan undervise i forretningsudvikling, fx opstart af virksomhed, lederskab, salg eller finansiering.

6. Uddannelse i jeres produkter: Du kan vise, hvordan jeres produkter anvendes fx til anden fagpersonale eller privatpersoner.

Ved at tilbyde online kurser kan du opnå en passiv indkomst, da kurserne kan sælges igen og igen, uden at du behøver at bruge yderligere tid på at undervise. Du kan også opnå en højere indtjening, da du kan nå et større publikum end ved traditionelle undervisningsformer.

Det er vigtigt at tænke på virksomhedens målgruppe og deres behov, når du vælger, hvilke kurser du vil tilbyde. Mit bud er, at der er et stort og overset marked indenfor B2B området, hvor netop online uddannelse i de produkter, man som virksomhed tilbyder, kan give en stor konkurrencefordel, som alt for få virksomhed vælger at benytte. Ved at vælge at lave et online kursus til brug af produkter, er kurset ikke længere hovedfokus, men det kan være afgørende for kundens valg i sidste ende – og samtidig sikres også en anden form for kundeservice, som specielt unge mennesker i dag forventer som standard.

Skal I i gang med at udvide jeres virksomhed et online kursus system, er du altid meget velkommen til at kontakte os på info@thinknext.dk eller tlf. +45 22376647.

Vi hjælper med alt fra oprettelse af domæne til udarbejdelse af forretningsmodel og opsætning heraf samt betalingsløsning, integration til regnskabsprogram mv. Så kort sagt, kan du få hele løsningen i et hus og bygge på i fremtiden, som virksomheden får brug for flere funktioner – og det bedste af det hele: Du ejer det hele selv.

Jane Vennersdorf

Connect hellere end gerne med mig på LinkedIn

Kontakt os

Udfyld gerne kontaktformularen eller giv os et ring på tlf. +45 2237 6647 eller send en mail på info@thinknext.dk