Derfor er WordPress vores fortrukne CMS system

WordPress er tidligere kendt for at være bloggerens foretrukne CMS løsning (content management system, hvilket blot betyder system til at bygge hjemmesider i på dansk ?) Men som tiden er gået har WordPress fået et helt andet ry – det er nemlig et af de mest brugte open-source løsninger. Over 455 milioner websites er i dag lavet ved brug af WordPress, og står blandt andet bag 30,3 % af top 1000 bedste websites – og 41 % af alle hjemmesider i hele verden er lavet i WordPress.

Systemet er utrolig nemt at arbejde i, og der er utallige muligheder for at finde hjælp ved en simpel Google søgning – og specielt hvis du kombinerer det med en tema bygger som Divi. Udover at være let at redigere i, så er det gratis at benytte sig af WordPress, og du betaler derfor derfor ikke et månedligt fee for at kunne benytte systemet, som er tilfældet ved eksempelvis Shopify og mange andre hjemmesideudbydere.

 

FORDELENE VED WORDPRESS

WordPress kan bruges bruges til mange typer hjemmesider – e-handel, fora, blogs, online visitkort, hjemeside med booking system og meget andet.

Lad mig fortælle dig lidt om de mange fordele der er ved at arbejde med WordPress.

Brugervenligheden

Brugervenligheden spiller en stor rolle, når det kommer til valg af CMS system, og her har WordPress et af sine store fordele. Det er nemt at komme i gang med, og ved brug af de rigtige plugins og tema byggere, vil der ikke være behov for kodning. Du kan eksempelvis bygge din nye hjemmeside eller webshop ved blot at trække og placere forskellige elementer, når du vælger en tema bygger som Divi. Du skal derfor ikke kode en kasse her og der – det hele er gjort for dig. Her vælger du nemt og hurtigt hvordan din række skal se ud, og hvilket indhold du ønsker at indsætte – såsom billede, tekst, videoer, produkter og meget mere. Divi kan du læse meget mere om her, da det krævede sin helt egen artikel på grund af de mange muligheder heri.

Divi fra Elegant Themes- række og modul

Du har naturligvis også mulighed for at bruge mange andre temaer. WordPress har en række gratis temaer, som du nemt kan udvikle en flot og professionel hjemmeside i. Der er herudover også temaer, som kan tilkøbes. Her skal du dog være opmærksom på, at det ikke er ligeså let at bygge og redigere, som hvis du bruger divi. 

SEO og plugins

Eftersom WordPress benyttes af størstedelen af de hjemmesider, der findes i dag, har Google en forkærlighed til disse sider. Dette betyder, at Google anderkender hjemmesiderne hurtigere ind andre website udbydere, der har deres eget system. Ved brug af andre smarte plugins kan du bl.a. også få et indblik i dit SEO arbejde, så din website bliver placeret godt i Google. Dette SEO-værktøj kaldes Yoast. Der findes et utrolig stort bibliotek af plugins, der ligger tilgængelige for dig. Disse plugins giver dig eksempelvis mulighed for at indsætte fotogalleri, kontaktformular, Google maps, chat, integration af sociale medier og meget meget mere.

Analyse

Deres indbygget analyse giver dig et indblik i hvilke produkter og kategorier der sælger bedst, og i hvilken periode, samt hvor mange der har besøgt din side – og du kan sammenligne det helemed en anden tidsperiode, eksemplevis måneden eller året før.

Opdateringer

En anden god fordel er, at WordPress ofte kommer med opdateringer, hvilket er med til at holde din hjemmeside/webshop i sikkerhed fra hackere.  Herudover vil du også have fuld kontrol over din hjemmeside, hvilket desværre ikke altid er tilfældet med andre CMS løsninger – bedre bliver det vidst ikke.

Eksempler på hjemmesider, der er lavet i WordPress

For at gøre det hele lidt mere konkret, så har vi samlet 5 af vores standard hjemmesider her i karrusellen, så du kan se, hvad man kan lave i WordPress med divi. 

WordPress som den foretrukne løsning

Disse mange gode fordele, skalerbarheden og tilpasning ved at bruge WordPress, gør at vi hos Ofbeat – og mange andre virksomheder i hele verden – vælger at bruge WordPress til at bygge hjemmesider i. På deres egen hjemmesider skriver de: welcome to the world’s most popular website builder. Der er måske noget om snakken, når de selv reklamere med at være verdens mest populære hjemmeside bygger.

WordPress er perfekt til både store, mellemstore og små virksomheder. Du har 100% frie hænder til at tilpasse din nye hjemmeside eller webshop som du ønsker den skal være! Den kan som sagt bruges til mange forskellige hjemmesider og webshops (ved brug af Woocommerce).

Vi er fan af WordPress, og jeg håber, at du står med samme følelse efter at have læst denne artikel. Hvis du mangler lidt ekstra overbevisning, måske du stadig er i tvivl om WordPress er noget for dig og din virksomhed, er du meget velkommen til at kontakte os.

 

 

Nanna 
Team Offbeat media

NANNA LUTTERMANN POULSEn

NANNA LUTTERMANN POULSEn

Digital konceptudvikler