fbpx

Hvordan kan jeg selv lave et online kursus?

Vi har lavet ret mange online kurser efterhånden – både for os selv og ikke mindst for en flok dygtige virksomheder. Derfor har vi samlet en masse erfaring sammen om alt fra lyd til visuelle go’s & no go’s.

Her har vi samlet lidt tips til dig vedrørende det praktiske, så du kan komme godt fra start.

 

Udstyr

I dag er det ikke nødvendigt, at du går ud og investerer i en dyr mikrofon, videoudstyr mm. Da de fleste af os ejer en smartphone, som både kan lave en fin lyd og har en god video kvalitet.

Men hvis du gerne vil starte ud med at købe nogle småting, kan vi anbefale en tripod eller en gimbal som holder til din mobil. Husk at købe en som kan indstilles i højden. Det er også en god idé at købe en mikrofon, som fanger lyden. Her er mærket ”Røde” kendt som et af de bedste danske mærker.

 

Lav en god video

Der er mange måder, hvorpå du kan lave en video på. Nogle laver altid videoerne i deres bil, når de kører hjem fra job (det kan vi ikke anbefale – fokusér på din kørsel), andre går en tur og har en gimbal i hånden, mens de filmer sig selv.

Men hvis du vil skabe et roligt miljø, så vil vi anbefale følgende:

1. Hav altid samme baggrund. Gerne en enkeltfarvet væg som ikke larmer

2. Tal i samme mikrofon, så lyden er ensartet.

3. Vær indenfor. Det er vigtigt, at miljøet omkring dig ikke larmer. Fx vind eller folk, som larmer fra en anden have eller ude fra vejen.

4. Sid samme sted foran kameraet. Lad være med at ryk dig lidt tilbage eller stik næsen helt frem i kameraet. Hold dig i en normal afstand fra kameraet og forsøg at blive der.

5. Ved at være ensartet i alle videoer, skal dit publikum ikke forholde sig til nye omgivelser, lyd eller andre forstyrrelsen, men i stedet kan de fokusere på dig, hvad du siger og dit emne.

6. Forsøg generelt at skabe et trygt, roligt og genkendeligt miljø.

7. Lav undertekster til dine videoer. Mange er på farten eller sidder i et lokale med andre, når de skal se dine videoer og kan derfor ikke slå lyden til.

 

Dit indhold

Sidder du og læser op? Har du lavet et helt manuskript? Så kan være sikker på at lyde både mekanisk og på ingen måde troværdig uanset, hvor dygtig du er til det stof, som du forsøger at videreformidle.

Lav i stedet nogle stikord og gennemgå eventuelt dit indhold, inden at du går i gang. Hvis du kan lave det hele i ét take, er det rigtig flot. Ellers er det også muligt at klippe i dit materiale, hvis du får brug for at sammensætte det til sidst og klippe fejlene ud.

Husk på at det ikke behøver at sidde i skabet første gang, at du laver dit take. Måske tager det dig 10 gange i starten, men når du først er inde i godt flow, så er det bare at køre løs.

Det var vores tips til online kurser. Vi håber, at du kommer rigtig godt i gang – og husk, det kræver ligeså hårdt arbejde og mindst ligeså meget markedsføring, som hvis du startede en fysisk butik eller webshop.

Hvis du vil se vores online kurser i digital markedsføring, så kan du læse meget mere om vores kurser her.

 

Hilsen
Team Offbeat Media

Jane Vennersdorf

Jane Vennersdorf

Indehaver

apr 17, 2020

Tilmeld nyhedsbrev