fbpx

Grafisk design I photoshop, illustrator eller indesign?

af okt 29, 2019Gode råd0 Kommentarer

De fleste har nok allerede på nuværende tidspunkt hørt om eller stiftet bekendtskab med Adobe programmerne. Om det er illustrator, Photoshop eller InDesign afhænger nok af hvilken slags grafisk design man sidder med til hverdag – men disse tre programmer er i hvert fald de mest brugte. Men hvornår skal de forskellige programmer bruges, og hvilke funktioner er vigtige at kende til?

 

Illustator – ideelt til grafisk design

Illustrator er kort fortalt et illustrationsprogram, hvilket programmets navn også meget godt belyser. Med illustrator har du et hav af muligheder for at skabe noget kreativt grafisk design. Programmet er opbygget så du arbejder med vektorgrafik, hvilket vil sige at uanset hvor småt eller stort dine kreationer skal være, bliver det aldrig pixileret. Derfor er illustrator perfekt når du skal designe eksempelvis logoer, ikoner, tegninger, typografi, illustrationer til tryk og print. Mulighederne er mange og det er virkelig kun fantasien der sætter grænser.

Én af de mest brugte funktioner er nok Pen Tool. Denne funktion bliver du lyn hurtigt venner med og den er nem at beherske. Funktionen kan bruges til at tegne fra punkt til punkt og hvis man holder højreklik nede har man mulighed for at lave en kurve. Denne funktion giver dig mulighed for at skabe logoer og andet grafisk design.

Adobes egen hjemmeside har mange godt guides til hurtigt og nemt at blive venner med programmerne. Se blandt andet denne guide

 

photoshop – Perfekt til billede redigering 

Photoshop er et program til billedbehandling og videoredigering. Her har du mulighed for at redigere eller skabe noget helt fra bunden.

I Photoshop arbejder man i pixels, og derfor er det ikke så væsentligt at designe logoer i dette program. Pixels er små prikker der udgør et billede, jo flere pixel der er i et billede jo bedre kvalitet, og omvendt. Photoshop er ideelt, hvis du ønsker at arbejde med photo redigering og grafisk design.

Med Photoshop får du et komplet sæt af værktøjer der giver dig rig mulighed for at kaste dig ud i et univers af leg. Du kan blandt andet justere, beskære, referere eller fjerne såvel som tilføje objekter til dine billeder. Du kan tilmed redigere kontrasterne og farverne i dine billeder.

Det jeg benytter Photoshop allermest til i hverdagen er at fritlægge billeder til flyers og brochurer, så produktet kan fremstå renere og derudover kan bruges i flere kontekster. Læs mere om hvordan du fritlægger et billede i photoshop her

Se også hvordan funtktionen er brugt til at fritlægge de tre vine. 

InDesign – Vær kreavtiv og slå dig løs med layout design

InDesign er det ultimative program til opsætning af layout design. I InDesign har du bland andet mulighed for at skabe bøger, plakater magasiner og visitkort, flyers og andet grafisk design.

Programmet er super fantastisk at bruge til blandt andet magasiner, da man har mulighed for at lave flersidet layouts. Indesign arbejder både med pixels og vektorgrafik, så man har mulighed for at samle alle tre programmer i InDesign. Tjek andre muligheder ud her

 

Hvis det hele virker helt umuligt, er du altid velkommen til at kontakte os. Så kan du få et uforpligtende tilbud

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *