fbpx

Facebook news: Messenger rooms er på trapperne

Det kommer næppe som en overraskelse at Facebook lancerer en konferencekaldsfunktion. I denne periode er de langsomt ved at rulle de nye muligheder ud, og indenfor få uger vil vi alle have adgang til at kunne lave fælles chatrum.

Det sender mig straks 20 år tilbage i tiden, da man mødtes på DR´s hjemmeside i ”Højhuset” og havde små rum, hvor man mødtes med sine online venner. Denne gang ser det dog ud til at blive noget lettere, og vi er ikke pixelerede små figurer.

I stedet får du mulighed for at oprette dine egne ”Rooms”, hvor du styrer slagets gang. Du kan åbne og lukke for rummene, som du selv ønsker, og invitere de personer eller grupper til rummet, som du gerne vil have til at deltage.

Hvis du har lyst, kan du også bare åbne et rum og gøre den offentlig for hele din venneliste. Så kan folk droppe ind, når de har lyst og chatte med dig eller med hinanden.

Det jeg finder mest smart ved den nye funktion er, at det er muligt at deltage uden, at du har en eneste af Facebooks app. Når du har oprettet dit rum, så kan du kopiere linket og sende det til lige præcis den person, som du gerne vil have til at deltage.

Det siges dog, at appen fungerer bedst i Messenger, men den kan stadig bruges ved blot at åbne en simpel browser.

Funktionen vil blive rullet ud på alle deres platforme, dvs. Instagram, Facebook, Messenger og Whatsapp.

Du kan også vælge at planlægge et møde, som vi kender det fra blandt andet ”Zoom” og vælge, at alle deltagere får en påmindelse et par minutter forinden.

Facebook understreger, at de har holdt nøje øje med de fejl, som deres konkurrenter har lavet, og har derfor gjort det nemt at blokere og fjerne folk, som man ikke ønsker i chatten. Der er stor fokus på misbrug og udnyttelse af deres nye funktion.

Derfor har de også fra starten besluttet sig for, at de personer som vil få en notifikation om, at du har åbnet et fælles åben chatrum er folk, som du har interageret med for nyligt. Som Zuckerberg siger, så er det ikke altid, at man har lyst til at tale med en person, som man kender perifert og fik tilføjet for et par år siden, og siden da ikke har haft kontakt med.

Her kan du høre Facebooks Founder fortælle om de nye funktioner, og om hvorfor han er spændt på at de bliver rullet ud.

Vi ses i et chatrum meget snart.

Olivia
Team Offbeat Media

Olivia Noel Vienne Rose

Olivia Noel Vienne Rose

Kommunikationsrådgiver

maj 6, 2020

Tilmeld nyhedsbrev