fbpx

Facebook lancerer shopløsning

Det her er nok en af de blogindlæg, som vi er gladest for at kunne skrive – for langt om længe skete det: Facebook Shops er en realitet.

Men hvad er Facebook Shops? Hvornår kommer det til Danmark? Og hvad kan det betyde for din virksomhed?

Alt det og meget mere kan du læse med om her.

 

VERDEN BLØDER, OG CORONAEN HERSKER

Det er en lidt dyster overskrift, men ikke desto mindre har det været sådan i det meste af verdenen de sidste 5 måneder, og mange små erhvervsdrivende har knækket eller er ved at knække nakken pga. den økonomiske krise, der følger med.

Det er også en af årsager – i følge Facebook selv – til at shop løsningen bliver lanceret nu i USA og over de næste måneder også i resten af verdenen.

Løsningen kommer nemlig også til at betyde, at det bliver lettere (og ikske mindst billigere) for små erhvervsdrivende at opsætte et supplement til den fysiske butik, og for nye startups bliver det også en billigere måde at starte op på.

Her i videoen fra Facebook kan du se, hvordan Facebook shop kan bruges i din virksomhed.

ALT DET PRAKTISKE TIL DIN FACEBOOK SHOP

Selve det praktiske omkring Facebook Shops ser ud til at blive rigtig nemt at håndtere. Det kræver blot, at man har et katalog med sine produkter i på sin Facebook side. Ffra kataloget vil du så kunne vælge hvilke produkter, kunderne skal kunne købe på din side.

Selve shopdelen kan du selv tilpasse designet på, så din visuelle identitet skinner igennem her. Du vil kunne skifte shoppens coverbillede ud, ændre farver på knapperne.

Det vil være muligt for dine kunder at købe direkte i Facebook appen i din shop, og derfor vil vi formentlig også se, at salget på en butiks webshop vil falde – men derimod vil salget stige alt i alt, fordi købsrejsen for kunden bliver væsentligt forkortet.

Og det bedste af det hele: Det er gratis at bruge Facebook shop. 

 

BEDRE KONTAKT TIL DINE KUNDER

Et andet vigtigt tiltag er, at dine kunder får mulighed for at bede dig om hjælp via Messenger, Instagram Direct eller WhatsApp, når de er i gang med at foretage et køb.

Igennem chatfunktionen vil kunden kunne stille spørgsmål direkte til det enkelte produkt, leveringstid og spore deres forsendelse.

I næste video kan du se, hvordan dine kunders købsrejse bliver igennem Facebook Shops.

VIL DANSKERNE BRUGE FACEBOOK SHOPS?

Når Facebook Shops bliver lanceret i Danmark, vil det formentlig komme til at skabe lidt ekstra køb for de virksomheder, der er first mover.

Det er der to årsager til: Mange – specielt det yngre segment – handler i forvejen på nettet, og de tilbringer en rum tid på de sociale medier. Hvis deres købsproces kan blive forkortet, og de kan spare tid, så vil de med stor sikkerhed benytte shopping direkte i Facebook appen og være en del af first mover bevægelsen.

Samtidig må vi ikke glemme, at vi danskere elsker Facebook – og mediet år efter år – er det sted, vi bruger det meste af vores online tid.

Vi tillægger Facebook stor værdi, og vi har en forventning til, at det er et sikkert sted at foretage vores køb.

Derfor tror vi på, at det bliver noget, som de små virksomheder vil kunne mærke i deres omsætning allerede i udrulningsfasen.

 

HVORDAN BLIVER DU KLAR TIL FACEBOOK SHOPS?

Allerede nu kan du godt begynde at gøre dig klar, hvis du skal være first mover på Facebook Shops.

Her er en liste til dig over, hvad du kan have på plads på forhånd:

  1. Få taget gode produktbilleder
    2. Opsæt Facebook katalog med billeder, tekster og beskrivelser
    3. Varm dine følgere op til, at du glæder dig sådan til, at du kan sælge dine produkter direkte igennem Facebook og Instagram.

Hov – stod der Instagram? Ja, for denne nye feature kommer selvfølgelig også til Instagram, og det kan du snart læse meget mere om her på bloggen 🙂

Vi hepper i hvert fald på Facebook Shops – og vi hepper på alle de små og mellemstore virksomheder, som nu kan få mulighed for at sælge deres produkter til endnu flere glade kunder.

Hvis du gerne vil læse mere fra Facebooks egen pressemeddelelse, så kig med her.

 

Jane
Team Offbeat Media

Jane Vennersdorf

Jane Vennersdorf

Indehaver

maj 27, 2020

Tilmeld nyhedsbrev