Digital inspiration til 2022: Trends & farver

I den følgende artikel kan du finde inspiration til dit kommende visuelle indhold, lære om nye visuelle trends i 2022, og hvilke farveskemaer, der passer bedst sammen med årets farve.  

Som hvert år, i december, vælger Pantone Color Institute den farve, der vil være dominerende i det følgende år. Pantone vælger den farve, der afspejler, hvad der sker i vores verden. De annoncerede, at “Lila, 17-3938 Very Peri” blev valgt som  farven på 2022, hvilket er en skygge, der stimulerer opfindsomhed og kreativitet.

I samme ombæring lancerede Pantone en række officielle farver i flere farvepaletter, der bringer det bedste ud af denne nuance af lilla. Du kan frit eksperimentere og skabe dine egne farveskemaer, fordi denne nuance af lilla åbner op for en lang række muligheder.

Her er de 4 forskellige farvepaletter fra Pantone anno 2022:

Balancegang

pantone farver 2022, digitale trends 2022, design trends 2022

Wellspring

pantone farver 2022, digitale trends 2022, design trends 2022

The star of the show

pantone farver 2022, digitale trends 2022, design trends 2022

Amusement

pantone farver 2022, digitale trends 2022, design trends 2022

Webdesigntrends 2022

Når det kommer til webdesigntrends i 2022, synes det at bevæge sig i retning af enkelhed og intuitivitet. Disse tendenser kan hjælpe dig med at blive inspireret og oprette et website, der giver dine besøgende et friskt, opdateret design med letforståeligt og intuitivt indhold. Lad os sammen opdage de tendenser, der vil inspirere hele den digitale verden af visuel kommunikation i år.

Interaktivt design

Bevægelse er en fængslende måde at tiltrække dine besøgendes interesse på, og dette kan opnås ved at ændre    farveskemaet, transformationer, mens du ruller eller overgangsanimationer eller layoutændringer, mens du navigerer rundt på hjemmesiden. En kreativ webdesigner kan gøre dine besøgendes oplevelse interaktiv med hvert scroll hvilket gør dit websted meget engagerende for den besøgende.

Når brugerne navigerer gennem dit websted, bliver de mere og mere fascineret af animationer eller interaktive handlinger. Det bliver også mere sandsynligt, at de bliver på sitet i længere tid og foretager de klik, du ønsker.

Desuden har det også en afsmittede effekt på din hjemmesides placering på Google, når dine besøgende opholder sig længere tid på din hjemmeside. Et langt besøg på en hjemmeside signalerer nemlig til Google, at her kan den besøgende godt lide at være, og de finder det relevante indhold. Og det er vist ikke nogen hemmelighed, men Google lever af at vise deres brugere relevant indhold, når de bruger søgemaskinen. Derfor kan hjemmesiden simpelthen bevæge sig op på Google, hvis du sørger for, at dine besøgende finder relevant indhold i flot design.

 

Beroligende farver

Flere og flere job kræver, at folk sidder foran en skærm. På grund af dette oplever mange mennesker øjenbelastning, og derfor skal webdesignere i fremtiden tage hensyn til belastningsgraden ved at bruge blege farver,  som naturligt fremkalder ro og afslapning i øjet. Denne tendens signalerer, at brugerne har tendens til at være mere optaget af tilgængelighed og komfort end dramatisk og prangende indhold.

Mørk tilstand

Mørke webdesign ser ikke kun ultramoderne ud, men de er også komfortable for besøgendes øjne. Samtidig får et mørkt design også de andre farver og designelementer til at skille sig bedre ud. Så hvis du overvejer et nyt design til dit websted, er denne tilstand en god mulighed. De mørke baggrunde forbedrer nemlig synligheden af andre accentfarver og skaber en virkelig flot og dynamisk effekt.

Ultra minimalisme

Ultra minimalismen fjerner meget af besværet med at navigere gennem et websted. Jo mere en bruger skal tænke på, hvordan man navigerer, jo mere frustrere bliver den besøgende og ender med at forlade hjemmesiden.

Den minimalistiske stil indebærer at vise et rent layout med små grafiske elementer. Derfor, for dit næste projekt, skal du ikke være bange for at bruge en masse white space, fordi i denne digitale verden fuld af information og stimulus.

Du kender det måske, når du besøger andre hjemmesider på nettet. Her er der ofte kun fokus på markedsføring, fremhævning af meddelelser og aggressive reklamer. Derimod vinder hjemmesider, der vil formidle deres budskab enkelt og tydeligt, og det er en af de trends, der heldigvis vinder frem i 2022.

 

Vi håber, at du har fået inspiration til at bruge de nye trends og farver på din hjemmeside eller i din markedsføring i 2022.

Hvis du har brug for en hjælpende hånd, står vi klar med et team af kreative hjerner, der meget gerne vil hjælpe dig med at inkorporere de nyeste trends i på din hjemmeside eller webshop.

Du kan kontakte os her eller sende en mail direkte til mig på Rohani@offbeatmedia.dk.

 

Rohani
Team Offbeat

Rohani Ozer

Rohani Ozer

Grafisk designer